Poraz v polfinalu Pokala Spar proti Sixt Primorski (74:70)

Petrol Olimpija je v polfinalu Pokala Spar v Hali Tivoli doživela poraz proti Sixt Primorski z rezultatom 74:70. Zmaji tako ne bodo v finalu branili naslova zmagovalca pokala iz minule sezone.

Košarkaji Petrol Olimpije so utrpeli polfinalni poraz v Pokalu Spar proti Sixt Primorski in ne bodo zaigrali v finalu pokalnega tekmovanja, v katerem so v minuli sezoni osvojili naslov zmagovalca. Potem, ko je Sixt Primorska tako v prvem kot drugem polčasu že vodila z dvomestno prednostjo, so se zeleno-beli v zaključku vrnili v boj za zmago, a jim je za popoln preobrat zmanjkalo časa. Koprčani so tako slavili zmago z rezultatom 74:70. Za Petrol Olimpijo je največ točk, in sicer 18, dosegel Roko Badžim. Gregor Hrovat in Devin Oliver sta jih dodala vsak po 12. statistika

Jurica Golemac, trener Sixt Primorske: "Čestitam fantom za zasluženo zmago, saj smo bili praktično vseh 40 minut v vodstvu. Vedeli smo, da bo Olimpija pod ogromnim pritiskom, kar se je tudi pokazalo v njihovem slabem odstotku meta iz igre v prvem polčasu. Takšne turnirje ni lahko igrati, zato čestitam tudi Olimpiji, da se je proti koncu obračuna vrnila v igro."

Matic Rebec, košarkar Sixt Primorske: "Vedeli smo, da je Olimpija favorit tekme. Prikazali smo odlično igro, predvsem v prvem polčasu, v drugem nam je igra malenkost padla. Na koncu je pomembna le zmaga, zdaj pa se moramo osredotočiti na nedeljski finale."

Zoran Martić, trener Petrola Olimpije: "Prvi polčas smo odigrali katastrofalno. Jaz sem zelo razočaran, ne toliko zaradi poraza, kolikor zaradi igre v prvih dvajsetih minutah. Nismo pokazali prave igre in želje, da bi takšno tekmo lahko zmagali. Potrebovali smo 25 minut, da smo začeli igrati na takšnem nivoju, kot ga znamo. Če celotno tekmo zaostajaš, pa se na koncu pozna vsaka napaka. Čestitam košarkarjem Primorske, ki so danes odigrali bolje."

Gregor Hrovat, košarkar Petrola Olimpije: "Odigrali smo težko tekmo proti zahtevnemu nasprotniku. Vemo, da je njihovo glavno orožje met za tri točke, kar so danes z nekaj zadetimi težkimi meti tudi dokazali. To je na koncu odločilo srečanje."