Krka izenačila finalno serijo

Na gostovanju v Novem mestu je Petrol Olimpija utrpela prvi poraz po desetih zaporednih zmagah. Krka je slavila zmago po preobratu v zadnji četrtini.

Zmagovalni niz Petrol Olimpije se je po 10 tekmah brez poraza zaključil v Novem mestu, na drugi tekmi finala Lige Nova KBM. Zmaji so bili v ospredju večji del srečanja, a so po preobratu v zadnji četrtini morali priznati premoč domačinom. Končni rezultat je bil 80:78 v korist Krke. Za Petrol Olimpijo je največ točk dosegel Jan Špan (15), medtem ko jih je Devin Oliver dodal 14. statistika

Simon Petrov, trener Krke: "Veseli me, da smo uspeli izvleči to zmago. Igrali smo veliko bolje kot na prvi tekmi, a še vedno s preveč napakami v obrambi. Upam, da smo videli, kakšno košarko moramo igrati, da premagamo Petrol Olimpijo."

Zoran Martić, trener Petrol Olimpije: "Na nek način pričakovana tekma. Jasno nam je bilo, da bo šla Krka v totalen pretep in na ta način iskala svojo priložnost. Mi smo jim z izgubljenimi žogami v drugem polčasu olajšali pot do zmage. Je pa glede na stil igre na koncu presenetljivo razmerje v prostih metih."