Poraz s Cedevito po podaljšku 94:92

Union Olimpija je v 25. krogu Lige ABA v Hali Tivoli izgubila z zagrebško Cedevito po podaljšku 94:92.

Union Olimpija je v 25. krogu Lige ABA v Hali Tivoli morala priznati poraz po podaljšku drugouvrščeni ekipi lige zagrebški Cedeviti. Končni rezultat je bil 94:92. Ljubljančani so bili boljši nasprotnik večji del tekme, a v sami končnici niso bili dovolj zbrani. Za Union Olimpijo je 20 točk dosegel Nikola Janković. 18 jih je prispeval Brandon Jefferson in 17 Gregor Hrovat. statistika

Union Olimpija bo naslednjo tekmo odigrala v Ligi Nova KBM. Zmaji bodo v sredo, 8.3. ob 20.00 gostovali pri Primorski v okviru 21. kroga slovenskega prvenstva.

Gregor Hrovat, kapetan Uniona Olimpije: "Težka tekma. Mislim, da bi morali na koncu sami odločiti o zmagovalcu, ampak smo s svojimi neumnostmi dovolili Cedeviti, da obrne rezultat tako v rednem delu kot v podaljšku. Na koncu so zasluženo zmagali, saj so izkoristili naše napake."

Luka Babić, igralec Cedevite: "Zagotovo nismo odigrali naše najboljše tekme. V prvem polčasu smo prejeli kar 49 točk. Veliko točk so dosegli iz skoka v napadu. V drugem polčasu smo nekoliko popravili našo obrambo. Na koncu smo le izvlekli zmago, kar je najbolj pomembno. Analizirati moramo kaj smo delali slabo in na naslednjih tekmah popraviti naše napake ter se čim bolj pripraviti za končnico Lige ABA."

Veljko Mršić, trener Cedevite: "Na koncu je odločila ena žoga. Glede na igro, ki jo je Union Olimpija prikazala, si je zaslužila zmago. Imeli smo veliko sreče, da je Janković slabo izvajal proste mete. V prvi četrtini smo katastrofalno odigrali v obrambi, potem pa smo se iz četrtine v četrtino nekoliko izboljšali. Na koncu zelo srečna zmaga."

Gašper Okorn, trener Uniona Olimpije: "Čestitke Cedeviti za zmago. Težko karkoli rečem po takšni tekmi. Mislim, da smo odigrali dobro srečanje. Fantje so dali svoj maksimum in to je dejstvo. Želeli smo si presenečenja. Union Olimpija težko igra v istem ritmu, še posebej proti kvalitetni ekipi kot je Cedevita. Padci v igri so nekaj normalnega. Dali smo svoj maksimum in imeli smo dobljeno tekmo. V končnici smo se pa sami premagali! Imeli smo dobra obdobja, dober skok in napadalno smo prikazali v prvem polčasu vrhunsko izvedbo. Na koncu nam je nekaj zmanjkalo. Sedaj lahko filozofiramo kaj.., ali je to sreča, znanje, spretnost, kvaliteta… vsak naj oceni sam."

Video