Poraz proti Krki v Tivoliju (67:83)

Petrol Olimpija je na tretji tekmi finala Lige Nova KBM doživela drugi poraz, potem ko je po slabem začetku srečanja Krka uspela ostati v prednosti do konca in slaviti zmago.

Petrol Olimpija po tretji tekmi finala Lige Nova KBM zaostaja v zmagah z 2:1, potem ko na tretji tekmi ni našla rešitve za agresivno Krko. Že po prvi četrtini so Ljubljančani zaostajali za 20 točk in v nadaljevanju niso uspeli preobrniti srečanja v svojo korist, čeprav so v drugem polčasu uspeli znižati zaostanek na enomestno število točk. Na koncu so gostje iz Novega mesta slavili zmago z rezultatom 83:67. V vrstah Zmajev je bil najbolj strelsko učinkovit tokrat Devin Oliver z 12 točkami, Roko Badžim pa jih je dodal 11. statistika

Naslednja tekma četo Zorana Martića čaka v nedeljo, ko bodo na četrti tekmi finalne serije gostovali v Novem mestu.

Zoran Martić, trener Petrola Olimpije: "Če začneš tekmo, tako kot smo jo mi danes, je težko iz nje izvleči kaj pozitivnega. Prišli smo sicer na šest točk zaostanka, vendar nam je nato zmanjkalo moči, v napadu nismo realizirali dogovorjenih stvari, hkrati pa smo zgrešili deset prostih metov. Ključ do uspeha je bil v začetku; oni so šli v tekmo, pripravljeni nam polomiti vse kosti, mi pa smo hoteli igrati neko drugo košarko."

Simon Petrov, trener Krke: "Začeli smo fantastično, a vedeli smo, da je Olimpija odlična ekipa in da se bo vrnila v igro. Vprašanje je bilo, ali bomo zdržali njihov nalet in ob veliki borbenosti smo ga. Za nedeljo želim, da ponovimo takšen prvi polčas in se, čeprav vemo, da to ne bo lahko, ob bučni podpori publike veselimo naslova."