Poraz proti Budućnosti 88:66

Petrol Olimpija je v 17. krogu Lige ABA na gostovanju v Podgorici doživela poraz proti vodilni ekipi lige Budućnosti 88:66.

Petrol Olimpija je v 17. krogu Lige ABA na gostovanju v črnogorskem glavnem mestu doživela poraz proti vodilni ekipi lige Budućnosti z rezultatom 88:66. Ljubljančani so bili enakovreden nasprotnik zgolj prvih nekaj minut, potem pa so popustili in vodilna zasedba trenerja Džikića je dosegla suvereno zmago in se še utrdila na 1. mestu Lige ABA. Zmaji ostajajo v Ligi ABA na 11. mestu z rezultatom 5 zmag in 12 porazov. Za Petrol Olimpijo je 24 točk dosegel Devin Oliver. Pri Budućnosti je bil prvi strelec Nikola Ivanović, ki je prispeval 22 točk. statistika

Ljubljančane v sredo čaka gostovanje v FIBA Ligi prvakov. Odpravljajo se v Italijo, kjer bo nasprotnik Venezia.

Devin Oliver, igralec Petrola Olimpije: "Vedeli smo, da nas čaka izjemno težko srečanje, saj je Budućnost vodilna ekipa Lige ABA in igrajo v odlični formi. Razočarani smo zaradi poraza. Mislim, da smo dobro odprli tekmo in se borili, ampak naredili smo preveč napak in nasprotniku dovolili, da se razigra."

Zoran Martić, trener Petrola Olimpije: "Ko narediš toliko napak kot smo jih naredili, predvsem v prvem polčasu v napadu, medtem, ko je obramba je nekje do petnajste minute še funkcionirala. V prvem polčasu smo imeli devet izgubljenih žog, kar je Budućnost izkoristila za lahke koše. Razigrali so se. V tretji četrtini smo odigrali zelo slabo v vseh pogledih, tako, da je kvaliteta Budućnosti prišla do izraza in je popolnoma zasluženo slavila zmago."