Poraz na gostovanju v Kopru (68:65)

Na gostovanju v Kopru je Petrol Olimpija doživela poraz v 14. krogu Lige Nova KBM. Po napeti končnici je Sixt Primorska slavila zmago z rezultatom 68:65.

Zmaji so v dvoboju vodilnih ekip v Ligi Nova KBM v Kopru doživeli poraz po tesni končnici z rezultatom 68:65, ki ga je v korist Sixt Primorske postavil novinec v primorskem moštvu Matic Rebec – zadel je trojko pet sekund pred koncem. Srečanje je vseskozi bilo izenačeno, ob polčasu so vodili Ljubljančani za tri točke (35:32), pred zadnjo četrtino pa je bilo izenačeno. V končnici so bili bolj zbrani domači, ki še naprej ostajajo na prevem mestu na lestvici. Za Petrol Olimpijo, ki je bila tokrat oslabljena - v kadru ni bilo Domna Lorbka, Talorja Battla ter Jana Barbariča, poleg novinca Yusufa Sanona - je največ točk dosegel Devin Oliver (14), sledil pa je Jordan Morgan (13). statistika

Naslednja tekma Petrol Olimpijo čaka v nedeljo, ko se bo na gostovanju v Ligi ABA pomerila z Budućnostjo VOLI v Podgorici.

Jurica Golemac, trener Sixt Primorske: "Čestitam mojim košarkarjem za zmago. Zahvalil bi se publiki, ki je prišla v tako velikem številu. S končnim rezultatom smo upravičili njihov obisk. Ta zmaga je za nas pomembna predvsem iz psihološkega vidika. Večji del tekme smo bili boljši nasprotnik in zasluženo zmagali."

Zoran Martić, trener Petrol Olimpije: "Menim, da je za nami dobra tekma, ki si je zaslužila naziv derbi kola. Odigrali smo jo solidno, lahko smo zadovoljni predvsem z igro v obrambi in skokom. Imeli smo težave z njihovim metom od daleč, mi pa nismo izkoristili svojih odprtih metov. Na koncu bi se lahko tekma obrnila tudi v našo korist, vseeno pa menim, da je zmaga Primorske zaslužena."