Poraz na gostovanju v Domžalah (87:73)

Petrol Olimpija je na gostovanju pri Helios Suns v Domžalah utrpela svoj prvi poraz v drugem delu Lige Nova KBM. Domači so bili tokrat boljši z rezultatom 87:73.

Košarkarji Petrol Olimpije so na četrti tekmi drugega dela Lige Nova KBM doživeli prvi poraz v tej fazi tekmovanja. Na gostovanju pri Helios Suns so brez Jana Špana, Gregorja Hrovata, Issufa Sanona ter Jana Barbariča v moštvu klonili z rezultatom 87:73. Usodna je bila predvsem druga četrtina, ki so jo domači dobili z rezultatom 25:13 in obrnili tok srečanja v svojo korist. V vrstah Zmajev je bil tokrat najbolj učinkovit Jordan Morgan z 21 točkami, Mitch McCarron pa jih je dodal 13. statistika

Naslednja tekma Petrol Olimpijo čaka v petek, ko se bodo na domačem parketu v Areni Stožice ob 20:00 v dvoboju za vrh lestvice pomerili s Sixt Primorsko.

Jovan Beader, trener Helios Suns: "Najprej iskrene čestitke mladim in trenerju Dejanu Čikiću za osvojitev naslova mladinskih prvakov! Današnjo tekmo smo uspešno kontrolirali od druge četrtine dalje in, kljub manjšemu padcu v igri na začetku drugega polčasa, tudi zasluženo slavili. Hitro se nam je poznala daljša klop, tako da bo verjetno v naslednjih tekmah precej lažje igrati. Čestitke fantom za prikazano igro in zmago."

Zoran Martić, trener Petrol Olimpije: "Zaslužena zmaga Heliosa. Dejstvo je, da smo dvakrat po pet minut odigrali tako kot bi morali. Vsi pa vemo, da to ni dovolj. Absolutno ne moremo biti zadovoljni. Vso kritiko smo si danes več kot zaslužili."