Pivovarski derbi v Laškem

Union Olimpijo v sredo, 5.4. ob 19.00 v dvorani Tri lilije čaka tekma 4. kroga Lige Nova KBM za prvaka. Nasprotnik bo Zlatorog Laško.

V Laškem bo v 4. krogu Lige Nova KBM za prvaka na sporedu prvi pivovarski derbi v drugem delu. Union Olimpija se v Laško odpravlja po zmagi nad Helios Suns (96:73) v Stožicah, Zlatorog pa je v zadnjem krogu na kolena spravil novomeško Krko (81:74). Prvi igralec ekipe trenerja Aleša Pipana ostaja Igor Tratnik, ki v povprečju dosega 17 točk in 7,5 skokov na tekmo. Ekipi sta se letos pomerili dvakrat v rednem delu Lige Nova KBM (1-1), obakrat je bila tekma izjemno zanimiva za gledalce. V Pokalu SPAR je v polfinalu slavila Union Olimpija. Srečanje 4. kroga Lige Nova KBM za prvaka bo v sredo, 5.4. ob 19.00 v dvorani Tri lilije v Laškem.

Aleš Pipan, trener Zlatoroga Laško: "V dvorano Tri lilije prihaja Union Olimpija. Na Ljubljančane se bomo pripravili po naših najboljših močeh. Če se bomo držali vseh dogovorov, se lahko nadejamo uspeha in tretje zmage v Ligi Nova KBM za prvaka."

Gašper Okorn, trener Uniona Olimpije: "Zlatorog Laško je v zelo dobri formi. To so Laščani dokazali na zadnjem srečanju v Ligi Nova KBM za prvaka. Imajo zelo uigrano peterko nosilcev igre. Tekma je pomembna za obe ekipi. Večjih skrivnosti med nami ni, zato mislim, da bodo odločale malenkosti. Če želimo zmagati v Laškem, bomo morali prikazati več kot do sedaj."