Petrol Olimpija sklenila obe mednarodni tekmovanji

Moštvo Petrol Olimpije je v nedeljo v Novem mestu zaključilo z boji na mednarodnih prizoriščih. Novomeška Krka je Zmajem prizadejala še 16. poraz v tej sezoni Lige ABA, ki je Ljubljančane pahnil na 12. mesto na lestvici, to pa pomeni, da bomo zeleno-belo zasedbo v sezoni 2019/20 spremljali v Ligi ABA 2.

V Ligi prvakov so ljubljanski košarkarji v tej sezoni zabeležili le eno zmago na 14 tekmah. Edini uspeh so vknjižili na gostovanju pri belgijskem Oostendeju, kjer je zablestel Jan Špan, in Petrol Olimpiji prinesel zmago z 79:73. Kar nekajkrat so bili Zmaji blizu uspehu na evropskem prizorišču, a delovalo je, kot da sreča v tej sezoni preprosto ni bila na njihovi strani.

Enako lahko zapišemo tudi za tekmovalno sezono 2018/19 v Ligi ABA. Kar osem tekem so Ljubljančani izgubili z razliko petih ali manj točk, zadnji poraz pa doživeli v nedeljo v Novem mestu proti Krki (59:62), na tekmi pa je Petrol Olimpija zaigrala brez obolelega Luke Šamanića, Erjona Kastratija, Issufa Sanona in Jana Rebca. Žal je bil prav ta poraz tudi usoden za Zmaje, ki so tekmovanje s šestimi zmagami in 16 porazi sklenili na 12. mestu in bodo v tekmovalni sezoni 2019/20 nastopali v Ligi ABA 2.

»Že čez nekaj dni nas čaka tekma v državnem prvenstvu, in če bomo tudi v Ligi Nova KBM zaigrali tako, kot smo zaigrali v Novem mestu, imamo dobre možnosti, da na koncu tudi osvojimo naslov državnega prvaka,« je po nedeljski tekmi s Krko povedal glavni trener Jure Zdovc, ki je vodenje moštva prevzel konec februarja, in na treh tekmah Lige ABA skupaj z Zmaji doživel dva poraza. »Na žalost je za Petrol Olimpijo tako klavrna sezona, da bi z zmago na nedeljski tekmi in osvojitvijo naslova državnega prvaka, rešili sezono. Žal smo proti Krki doživeli poraz.«

»Pred seboj imamo še boje v Ligi Nova KBM, to pa, če to hočemo ali pa nočemo, preprosto moramo osvojiti. Moji načrti se zaradi poraza niso spremenili. Izpad iz Lige ABA me je dodatno motiviral, da naredimo močno Petrol Olimpijo,« je zaključil Zdovc.


STATISTIKA V SEZONI 2018/19

LIGA PRVAKOV

 

LIGA ABA

74,9

Točke

76,6

37,5

Skoki

31,9

15,6

Podaje

15,7

Jan Špan (13,5

Najboljši strelec

Miha Lapornik (12,4)

Aleksandar Lazić (6,2)

Najboljši skakalec

Aleksandar Lazić (4,8)

Jan Špan (3,8)

Najboljši podajalec

Nenad Miljenović (4,8)