Petrol Olimpija prvi del DP sklenila na četrtem mestu

Moštvo Petrol Olimpije je v torek v Domžalah sklenilo prvi del državnega prvenstva, ki so ga Zmaji z 10 zmagami in osmimi porazi sklenili na četrtem mestu.

V Ligo Nova KBM za prvaka so se prebile ekipe Sixt Primorske, Krke, Rogaške, Hopsov, Helios Suns in Petrol Olimpije, ki bo v drugem delu in končnici tudi branila naslov državnega prvaka. Vse točke se bodo pred začetkom drugega dela sezone, v katerem bo nastopalo najboljših šest ekip prvega dela, izbrisale, posledično pa bodo vsa moštva Ligo za prvaka začela z enakim izhodiščem – brez zmag in porazov.

V prvem delu Lige Nova KBM je Petrol Olimpija nastopila v mešani zasedbi. Priložnost za igro so dobili predvsem igralci, ki višje minutaže niso dobili v obeh mednarodnih tekmovanjih, v katerih so Zmaji nastopali oziroma še vedno nastopajo v tej sezoni, ter mlajši košarkarji, ki so uvodnih 18 tekem državnega prvenstva lahko izkoristili za nabiranje prepotrebnih izkušenj.

Trenutni razpored tekem Petrol Olimpije v Ligi za prvaka si lahko ogledate na TEJ POVEZAVI. Ure tekem trenutno še niso znane, zagotovo pa se bodo termini še spremenili, saj ljubljansko moštvo še ni sklenilo svojih nastopov v rednem delu Lige ABA, v regionalnih tekmovanjih pa še vedno nastopajo tudi Krka, Sixt Primorska, Rogaška in Helios Suns.

NAJBOLJŠI STRELCI PETROL OLIMPIJE V PRVEM DELU (vsaj šest odigranih tekem):

Jan Špan 12,0
Aleksandar Lazić 11,5
Miha Lapornik 10,8

NAJBOLJŠI SKAKALCI PETROL OLIMPIJE V PRVEM DELU (vsaj šest odigranih tekem):

Marko Simonović 7,4
Aleksandar Lazić 6,6
Luka Šamanić 5,5

NAJBOLJŠI PODAJALCI PETROL OLIMPIJE V PRVEM DELU (vsaj šest odigranih tekem):

Jan Špan 5,6
Roko Badžim 3,3
Issuf Sanon 3,0