Namenitev dela dohodnine KK Olimpija Ljubljana za leto 2015

Del dohodnine, ki bi sicer šel v državni proračun in ne pomeni nikakršne dodatne obremenitve, lahko preusmerite v donacijsko podporo KK Olimpija Ljubljana.

Z letom 2014 (objava v uradnem listu 44/2014 z dne 14.6.2014) se je košarkarski klub Olimpija Ljubljana ponovno uvrstil na seznam upravičencev do donacij.

Uredba o namenitvi dela dohodnine davčnim zavezancem omogoča, da sami odločijo, komu bodo namenili do 0,5 % odmerjene dohodnine, ki se ji država odpoveduje za financiranje splošnokoristnih namenov, med katerimi so tudi dejavnosti s področja vzgoje in športa.

Davčni zavezanci lahko torej del dohodnine, ki bi sicer šel v državni proračun in ne pomeni nikakršne dodatne davčne obremenitve, preusmerite v donacijsko podporo Košarkarskemu klubu Olimpija.

Z vašo morebitno tovrstno pomočjo bomo poskrbeli, da bomo dosegali še boljše rezultate, tako na domačem, kot na mednarodnem nivoju v vseh starostnih kategorijah.V primeru, da se odločite pomagati našemu klubu, vas prosimo, da izpolnite priložen obrazec z vašimi podatki, ne pozabite na vašo davčno številko. Izpolnjen obrazec nesite ali pošljite na vam najbližji pristojni davčni urad oziroma izpostavo, do najkasneje 31.12.2015, kjer bodo vašo dobro namero zabeležili in jo upoštevali v odmeri dohodnine v letu 2015.

Če imate digitalno potrdilo, pa lahko Zahtevo za namenitev dela dohodnine oddate tudi preko osebnega dela portala e-davki.