Najkoristnejši igralec meseca aprila: Roko Badžim

S strani navijačev je bil za najkoristnejšega košarkarja Petrol Olimpije v četrtem mesecu koledarskega leta 2019, izbran Roko Badžim.

Hrvaški košarkar, ki v Petrol Olimpiji igra drugo sezono, Roko Badžim, je najkoristnejši igralec Zeleno-bele zasedbe v mesecu aprilu. Po Aleksandru Laziću in Janu Španu, ki sta bila v tej sezoni dvakrat izbrana za MVP-ja meseca, ter Luki Šamaniću in Domnu Lorbku, ki sta naziv osvojila vsak po enkrat, je Badžim peti košarkar s seznama igralcev v tej sezoni, ki so ga navijači izbrali za MVP-ja meseca.

Zdi se, da bolj, kot se sezona približuje zaključku, boljše igre Badžim kaže na parketu. Zagotovo je vsem v spominu ostala peta tekma finalnega niza minule sezone s Krko, ko je Roko na stoženskem parketu v podaljšku dosegel sedem od svojih desetih točk, in bil eden izmed glavnih razlogov, da so se Zmaji na koncu veselili svojega 17. naslova državnega prvaka.

Badžim je v aprilu v povprečju dosegal 10,7 točke na tekmo ob 48,7-odstotnem metu iz igre, temu pa dodal še 2,9 podaje in 2,3 skoka na tekmo. Najbolj učinkovito predstavo je prikazal na tekmi zadnjega kola Lige za prvaka v Rogaški Slatini, ko je Rogaški nasul 20 točk, podelil pa še šest podaj in ukradel tri žoge. Zelo dobro predstavo je Roko prikazal tudi kolo poprej, ko je Hopsom s Polzele v Tivoliju dal 13 točk, pograbil pa sedem skokov.

Skupno je Badžim na sedmih aprilskih tekmah petkrat presegel mejo desetih točk. Tudi v končnici Lige Nova KBM se Roko kaže za enega izmed najbolj zanesljivih košarkarjev v dresu Petrol Olimpije, zagotovo pa bo eden izmed ključnih členov v boju Zmajev proti Sixt Primorski v velikem finalu državnega prvenstva.

Video