Nadarjeni Sanon prihaja v Ljubljano

Večletno pogodbo s Petrolom Olimpijo je sklenil nadarjeni 18-letni Ukrajinec Yusuf Sanon (191 cm, 1999).

Petrol Olimpija Ljubljana je med svoje vrste zvabila izjemno nadarjenega 18-letnega ukrajinskega igralca Yusufa Sanona (191 cm, 1999), ki je z aktualnimi slovenskimi pokalnimi in državnimi prvaki podpisal večletno pogodbo. Sanon se bo ekipi trenerja Zorana Martića pridružil v četrtek na treningu.

Yusuf Sanon je ukrajinski igralec po očetu pa afriških korenin, ki je košarkarsko pot začel v domačem Dnipru iz Dnepropetrovska. V zadnjih dveh sezonah je nastopal predvsem za drugo ekipo Dnipra, v zadnjem času pa je tudi dobil priložnost v prvi, ki zaseda trenutno 1. mesto v ukrajinski prvi ligi. Do odhoda v Petrol Olimpijo je odigral 12 tekem za prvo ekipo in v 9 minutah na parketu dosegal v povprečju 2,4 točke in 1,2 podaje na tekmo. V B ekipi, ki nastopa v drugi ukrajinski ligi, je na petih tekmah v povprečju dosegel 24,6 točk, 4,6 skokov in 3,8 podaje na tekmo.

Na svoj bogat talent je širšo košarkarsko javnost opozoril na evropskem prvenstvu do 18 let na Slovaškem, kjer je bil prvi strelec svoje ekipe s povprečjem 19,3 točke, 6,1 skoka, 2,7 podaje in 3,4 ukradene žoge na tekmo. Bil je drugi strelec prvenstva in prvi kradljivec žog.

Galerija

Video