Mladinci za finalni turnir osmerice s Slovanom

V četrtek ob 17.00 se bo mladinsko moštvo Petrol Olimpije v Športni dvorani Osnovne šole Dobrova pomerilo s Slovanom A na kvalifikacijah za mesto na finalnem turnirju osmerice najboljših moštev državnega prvenstva.

Po zelo dobrih igrah v drugem delu prvenstva, v katerem so Zmajčki na 14 tekmah zabeležili ravno toliko zmag, je pred mladimi košarkarji Petrol Olimpije tekma, ki bo odločala, ali jih bomo med 11. in 14. aprilom spremljali na finalnem turnirju osmerice najboljših moštev državnega prvenstva.

Spomnimo, Petrol Olimpijo so v prvem delu prvenstva pestile številne poškodbe, izkupiček treh zmag in treh porazov na šestih tekmah pa je izbrance glavnega trenerja Žige Mravljaka potisnil iz 1. SKL v 1. B SKL.

Sledil je niz 14 zaporednih zmag, po katerem so ljubljanski košarkarji drugi del sezone sklenili na prvem mestu skupine BV, ponedeljkov žreb pa jim je v kvalifikacijah namenil ljubljanski obračun s Slovanom A. Ekipa iz Kodeljevega je v drugem delu sezone, ki ga je preživela v 1. SKL, na 14 tekmah zabeležila pet zmag in devet porazov.

IZJAVA PRED TEKMO:

Žiga Mravljak, glavni trener Petrol Olimpije U19A:
»Z enakimi problemi, zaradi katerih smo pristali v 1. B SKL, se ukvarjamo tudi pred začetkom kvalifikacij za mesto na finalnem turnirju, poškodovani pa so drugi igralci, kot v prvem delu sezone. Ne glede na to imamo pred začetkom kvalifikacij svoje načrte. Fantje so dobro trenirali, smo v dobri formi, sploh, če pogledamo na rezultate v zadnjih nekaj mesecih. Dejstvo je, da o potniku na finalni turnir osmerice odloča ena tekma. Uspešnejša bo bolj zbrana ekipa, ki bo v tekmo pristopila čvrsto in dala nasprotniku vedeti, kdo je glavni na igrišču. Slovan dobro poznamo, vemo, na katerih igralcih sloni igra moštva iz Kodeljevega. Vsak naš igralec, ki bo stopil na parket, bo dal vse od sebe, kaj pa nam bo to prineslo, bomo videli na koncu tekme.«

FANTJE U19 (KVALIFIKACIJE ZA FINALNI TURNIR 2019)

ŠD OŠ Dobrova (Dobrova), četrtek, 21. marec, ob 17.00:
SLOVAN A – PETROL OLIMPIJA A