Mesec v številkah: Špan zaznamoval Ligo za prvaka

Za košarkarji Petrol Olimpije je april, v katerem so Zmaji sklenili svoje nastope v Ligi za prvaka in začeli s končnico državnega prvenstva.

1 … Košarkarji Petrol Olimpije so na prvi tekmi četrtfinala državnega prvenstva proti Gorenjski gradbeni družbi Šenčur zabeležili prvo zmago v končnici (79:77).

2 … Med najboljšimi petimi strelci prvega dne končnice sta bila kar dva košarkarja Petrol Olimpija (Jan Špan, 18; Luka Šamanić, 17).

5 … Jan Špan je bil z odličnimi igrami v Ligi za prvaka izbran v idealno peterko drugega dela državnega prvenstva.

7 … Petrol Olimpije je Ligo za prvaka sklenila s sedmimi zmagami na 10 tekmah.

12,0 … V povprečju košarkarji Petrol Olimpije v sezoni 2018/19 zberejo 12 napadalnih skokov na tekmo, največ med vsemi moštvi v državnem prvenstvu.

16,3 … Valorizacijski indeks Jana Špana v mesecu aprilu, najvišji med vsemi košarkarji Petrol Olimpije v četrtem mesecu koledarskega leta 2019.

28 … Luka Šamanić je bil z valorizacijskim indeksom 28, ki ga je dosegel na prvi četrtfinalni tekmi proti Šenčurju (17 točk, 11 skokov), najbolj učinkovit posameznik prvega dne končnice državnega prvenstva.

33 … Valorizacijski indeks Jana Špana na obračunu devetega kola Lige za prvaka s Hopsi (23 točk, devet podaj, štirje skoki, tri pridobljene žoge). Špan je bil izbran za najkoristnejšega igralca kola.

60,3 … Marvin Jones je na zadnjih šestih tekmah Lige za prvaka iz igre metal kar 60,3-odstotno. Najnatančnejši je bil proti Hopsom s Polzele, ko je zadel pet od šestih metov iz igre.