Lorbek: »V Šenčur se odpravljamo po zmago«

Po poškodbi gležnja, zaradi katere je izpustil zadnje tri tekme v Ligi Nova KBM za prvaka, se je minuli torek na parket vrnil Domen Lorbek in na prvi tekmi četrtfinalnega niza s Šenčurjem dosegel 15 točk.

Zaradi poškodbe gležnja, ki jo je staknil na zaostali tekmi drugega kola drugega dela Lige Nova KBM v Kopru proti Sixt Primorski, na katerih je v 17 minutah igre dosegel 14 točk, je Domen Lorbek v aprilu zaigral le na štirih tekmah. Po treh tekmah odsotnosti se je na parket vrnil na prvi tekmi končnice, in proti Šenčurju v 31 minutah zadel pet metov za tri točke, ter obračun z Gorenjci zaključil s 15 točkami.

»Vedno, ko sem na igrišču, je občutek zelo dober. V gležnju ne čutim več bolečin, zato sem vesel, da sem ujel formo, v kateri sem bil pred tekmo v Kopru,« je po tekmi s Šenčurjem povedal Lorbek, s 34 leti najbolj izkušen košarkar v ekipi Petrol Olimpije. Ljubljančan je bil v tretji četrtini glavni razlog, da so se Zmaji uspeli nekoliko oddaljiti od svojih tekmecev. »Preprosto sem moral ujeti svoj ritem in se prilagoditi igri sami. Izpustil sem zadnje tri tekme v drugem delu prvenstva, zato sem moral v torek na parketu preživeti nekaj časa, da sem prišel spet k sebi.«

Že v soboto lahko ljubljanski košarkarji v Šenčurju pri Kranju zabeležijo zmago, s katero si bi zagotovili svoje mesto v polfinalu državnega prvenstva. V primeru poraza, se bo četrtfinalni niz v torek vrnil v Ljubljano.

»V Šenčur se odpravljamo po zmago, vse ostalo nas ne zanima,« je pred drugo tekmo niza s Šenčurjem jasen Lorbek, ki je v aprilu v povprečju dosegal 12,3 točke ob 69,5-odstotnem metu iz igre.