Lorbek: »Lahko smo zadovoljni z določenimi trenutki, ne pa s celotno serijo«

Z desetimi doseženimi točkami je bil Domen Lorbek v torek v Stožicah tretji najboljši strelec Petrol Olimpije, v končnici tretje tekme četrtfinala s Šenčurjem pa so do izraza prišle izkušnje Ljubljančana, ki jih številni mladi igralci v tem trenutku še nimajo.

Domen Lorbek je najbolj izkušen košarkar Petrol Olimpije v tej sezoni, prav njegovo polaganje med številnimi igralci Šenčurja, pa je v torek začelo odločilni delni izid, s katerim so Zmaji potek tretje tekme četrtfinalnega niza dokončno obrnili v svojo korist.

Za Ljubljančani je naporna četrtfinalna serija, v kateri so Šenčurjane ugnali po treh tekmah, a Lorbek pravi, da na koncu to ni pomembno.

»Na koncu šteje kljukica, torej dobljeni četrtfinalni niz. Lahko smo zadovoljni z določenimi trenutki na posameznih tekmah, ne pa s celotno serijo proti Šenčurju. Predvsem bomo morali delati na tem, da ko pridemo do razlike in se oddaljimo od tekmecev, naš ritem igre spremenimo, ne pa da stalno igramo v enakem ritmu,« pravi Lorbek, ki je minulo sezono kot kapetan ekipe tudi vzdignil pokal za naslov prvaka Lige Nova KBM. Težavo, ki je v tej sezoni že kar nekako stalnica, je dodatno izpostavil: »Konstantno se nam dogaja, da padamo v igri. Pridemo do določene prednosti, nato pa jo izpustimo iz rok. Tudi na tretji tekmi v torek v Stožicah se je to videlo.«

Prav v zadnjih minutah tekme, ko je na klopi zaradi udarca v mečno mišico obsedel kapetan Jan Špan, je Lorbek emocionalno dvignil svoje soigralce, nekaj besed pa namenil tudi mlademu Luki Šamaniću, ki je pri eni izmed akcij nespametno vrgel met za tri točke, kljub temu, da bi lahko ljubljanski košarkarji žogo v svojih rokah držali dlje časa in si pripravili boljšo priložnost, da dosežejo nove točke.

»Ko sem nekoliko povzdignil glas nad njim, je Luka prišel nazaj v igro in končnico tekme odigral tako, kot je to potrebno,« je Lorbek povedal o situaciji, ki so jo številni seveda opazili. Ob tem je izkušeno pripomnil: »Problem je v glavi. Seveda se na tem lahko dela ogromno, tudi nenazadnje glavni trener Jure Zdovc ogromno pozornosti nameni temu aspektu. Vidi se, da smo napravili nek napredek, padamo pa na osnovnih napakah. Gradimo svojo igro, gradimo razliko, nato pa v dveh potezah to vse skupaj podremo.«

Zagotovo bodo morali košarkarji Petrol Olimpije v polfinalnem nizu s Helios Suns, ki se začne v soboto ob 17.00 v Areni Stožice, popraviti napake, in napraviti vse, da preskočijo naslednjo oviro v končnici državnega prvenstva.