Naredili bomo vse za uspeh proti Zvezdi

Po tekmi z novomeško Krko je spregovoril Miha Lapornik.

Union Olimpija je dosegla pomembno gostujočo zmago v derbiju proti velikemu rivalu iz Novega mesta, ki je prav gotovo dvignil raven razpoloženja v garderobi zeleno-belih. Po tekmi smo se pogovorili z Miho Lapornikom.

Ostrostrelec moštva iz Ljubljane je spregovoril o velikem zmagoslavju, morda celo najpomembnejšem to sezono za njegovo moštvo, o prihajajočem obračunu proti Crveni zvezdi Telekom, ki so jo zmaji v tej sezoni že presenetili, pa tudi o sezoni na splošno.

VEČER LEGEND, 70 LET KOŠARKARSKE OLIMPIJE

VSTOPNICE ZA SPEKTAKEL V STOŽICAH SO ŽE V PRODAJI: UNION OLIMPIJA - CRVENA ZVEZDA, ponedeljek, 11.1. ob 17.00! VLJUDNO VABLJENI!

V preteklih nekaj sezonah Union Olimpiji to ni uspevalo pogosto – letos pa ste Krko ugnali že drugič v dveh poizkusih. Kakšni so občutki nekaj dni po zmagoslavju na derbiju v Novem mestu?

"Občutki po zmagi v Novem mestu so dobri. Drži, Krko smo letos dvakrat premagali. Vedeli smo, da lahko zgolj s trdo obrambo in pametnim napadom pridemo do zmage v Novem mestu. Držali smo se navodil, mogoče napad ni stekel, ampak vse ostalo je bilo po načrtih. Veseli smo, da je zmaga odšla v Ljubljano."

Menite, da lahko ta prestižna zmaga za vas predstavlja preobrat v sezoni in začetek poti iz rezultatske krize, v kateri se nekaj časa nahajate?

"Mislim, da zmaga na derbiju lahko predstavlja nekakšen preobrat v sezoni in nov začetek poti. V evropskem pokalu so pred nami izjemno težke tekme, ampak sem mnenja, da v ligi ABA lahko nadaljujemo z zmagami, če igramo na podobni ravni kot v Novem mestu."

Prihodnjo tekmo igrate proti Crveni zvezdi Telekom, katero ste v prvem delu sezone nepričakovano premagali na gostovanju. Verjamete v ponovitev velikega uspeha?

"V Ljubljano prihaja Crvena zvezda Telekom, ki je zagotovo glavni favorit za osvojitev lige ABA. Verjamem, da bomo naredili vse, da jih zopet presenetimo. Igrati moramo podobno kot v Beogradu, obramba in kontrola skoka morata biti na visokem nivoju. V napadu moramo odigrati sproščeno in predvsem ekipno, tako kot znamo."

Tako kot proti Krki, ste tudi v Beogradu blesteli z odlično individualno predstavo. Vas takšne „velike“ tekme še posebej motivirajo glede na to da se kot po pravilu na njih izkažete?

"Močne tekme so zagotovo za vsakega igralca še dodatna motivacija. Podobno je pri meni, a vseeno, trudim se, da grem vsako tekmo na vso moč, ne glede na nasprotnika. Sem mnenja, da zgolj s takim pristopom lahko napreduješ kot igralec."

Kako ocenjujete dosedanji del sezone in kaj pričakujete od njenega nadaljevanja?

"Dosedanji del sezone v ligi ABA se res ni izšel kot smo si želeli pred začetkom sezone. Vseeno, mislim, da vse le ni bilo tako slabo. Z novim letom smo odločeni, da nadaljujemo z zmagami in, da napredujemo z vsako tekmo. Upam, da dosežemo čim večje število zmag."