Koncentracija v obrambi in sproščeno v napadu

Union Olimpijo jutri, v sredo, 9.12. ob 19.00 v Stožicah čaka tekma 9. kroga EuroCupa vs Bilbao Basket.

Union Olimpijo jutri, v sredo, 9.12. ob 19.00 v Stožicah čaka izjemno pomembna tekma EuroCupa. Ljubljančani se bodo v 9. krogu zoperstavili baskovskemu Bilbau. V primeru zmage, bi si Zmaji zagotovili preboj v drugi del EuroCupaLast32. Bilbao, ki se je v zadnjem času okrepil še z Mirzo Begićem, je že uvrščen v nadaljevanje EuroCupa. Zdravstveno stanje v taboru Zmajev je dobro, saj so vsi igralci pripravljeni na obračun. Po poškodbi rame se je treningom priključil tudi slovenski reprezentant Mitja Nikolić.

VIDEO izjava - Trener Potočnik

VIDEO izjava - Blaž Mahkovic

VIDEO izjava - kapetan Zagorac

Blaž Mahkovic, igralec Uniona Olimpije: "Z zmago bi si zagotovili napredovanje v drugi del EuroCupa. Borili se bomo po najboljših močeh in upam, da bomo dosegli pozitiven rezultat. Na njihovo igro smo maksimalno pripravljeni in verjamemo, da Bilbao kljub temu, da je že uvrščen v drugi del, ne bo prišel v Ljubljano, da odigra s pol moči. Ni skrivnosti, zaustaviti moramo njihove najboljše igralce z dobro obrambo. Koncentracija v obrambi mora biti na najvišjem nivoju, v napadu pa se moramo predvsem sprostiti."

Gašper Potočnik, trener Uniona Olimpije: "Predvsem razmišljamo kako se moramo pravilno postaviti na igrišču in pokazati čim boljšo igro. Posledično bo že prišel dober rezultat. Bilbao je velikan španske lige, ki v zadnjih letih redno nastopa v evropskih pokalih. Čaka nas zelo težka naloga, saj imajo odlične posameznike, pred nekaj dnevi pa so se okrepili še z Mirzo Begićem. Pokazati bomo morali naš maksimum, če bomo želeli računati na uspeh."

Dogajanje ob parketu

Ne pozabite, tekma ima tudi dobrodelni pomen, saj bomo zbirali igrače, sladkarije in šolske potrebščine za otroke iz socialno šibkejših družin v okviru projekta Narišimo nasmeh na obrazih otrok, ki ga klub že tretje leto zapored organizira skupaj z Društvom Kameleon. Prinesenih igrač ni potrebno zavijati, samo odložite jih v označene zbirne košare v zelenem hodniku dvorane Stožice v času tekme.

OBVESTILO: Zaradi morebitne gneče pred blagajno v Stožicah, vas vabimo, da se na tekmo odpravite nekoliko prej kot ponavadi. Blagajna pred dvorano se odpre ob 17.00.

Video