Izjemna zmaga v Španiji

Petrol Olimpija je v 4. krogu FIBA Lige prvakov presenetila Estudiantes v Madridu in slavila zmago z rezultatom 81:75,

Petrol Olimpija je v 4. krogu FIBA Lige prvakov na gostovanju v Madridu zabeležila izjemno zmago. Varovanci trenerja Gašperja Okorna so na kolena spravili Estudiantes in tako dosegli prvo zmago v tem tekmovanju. Končni rezultat je bil 81:75. Petrol Olimpija je vodila in nadzirala potek srečanja večino časa in na koncu zasluženo slavila zmago. statistika

Zmaji se hitro vračajo v Ljubljano, saj jih že v četrtek, 2.11. ob 19.00 v Stožicah čaka tekma Lige Nova KBM. V prestolnico prihaja Sixt Primorska.

Devin Oliver, igralec Petrol Olimpije: "Izjemna ekipna zmaga, saj smo imeli veliko število razigranih posameznikov. Zelo pomembna zmaga za nas kot ekipo, saj nam bo pomagala, da se še bolj povežemo med seboj. Estudiantes je odigral dobro tekmo, imel nekaj priložnosti, ampak tokrat smo bili boljši."

Gašper Okorn, trener Petrol Olimpije: "Zadovoljen sem z zmago, saj je bila tekma izjemno zahtevna. FIBA Ligo prvakov smo začeli s porazi, zato smo si želeli zmage v Madridu. Težko je zadržati prednost, ko si v prednosti celotno srečanje, nasprotnik pa igra zelo agresivno. Predvsem v drugem polčasu. Imamo določene težave, saj nam manjka prvi organizator igre. Zelo sem zadovoljen z zmago, saj smo bili danes res boljši nasprotnik."

Video