Glasuj za najkoristnejšega igralca Petrol Olimpije v aprilu!

Košarkarji Petrol Olimpije so že pošteno zakorakali v peti mesec koledarskega leta 2019, čas pa je, da skupaj izberemo najkoristnejšega košarkarja Petrol Olimpije v mesecu aprilu.

Pri izboru za najkoristnejšega košarkarja Petrol Olimpije v aprilu lahko navijači znova izbirajo med štirimi igralci, ki so v četrtem mesecu koledarskega leta 2019 pokazali največ. To so Marvin Jones, Jan Špan, Aleksandar Lazić in Roko Badžim. Za las sta uvrstitev v ožji izbor zgrešila Luka Šamanić in Domen Lorbek, ki sta, poleg Špana in Lazića, v tej sezoni že postala MVP-ja meseca po izboru navijačev KK Petrol Olimpija Ljubljana.

Za MVP-ja glasujete tako, da v kontaktni obrazec, ki ga najdete na TEJ POVEZAVI, vpišite svoj elektronski naslov, pod Zadevo zapišite »MVP – April 2019«, v Vsebino pa zapišete ime igralca (Marvin Jones, Jan Špan, Aleksandar Lazić, Roko Badžim). Med vsemi prejetimi glasovi (v naslednjih 24 urah) bomo izžrebali navijača, ki bo prejel dvakrat po dve vstopnici za ogled prve polfinalne tekme državnega prvenstva s Helios Suns.


Marvin Jones (22,3 min., 8,9 toč., 51,7% met iz igre, 5,4 sko., 1,3 pod., 0,5 prid. žoge, 0,9 blo., valorizacijski indeks 12,4)

S povprečnim valorizacijskim indeksom 12,4, je bil Marvin Jones tretji najbolj učinkovit košarkar Petrol Olimpije v mesecu aprilu, takoj za Janom Španom in Aleksandrom Lazićem. Skočni Američan je trikrat uspel preseči mejo desetih doseženih točk, na zaostalem obračunu drugega kola Lige Nova KBM v Kopru proti Sixt Primorski, pa je s 15 točkami in 11 skoki v statistiko vpisal dvojni dvojček.

Za Jonesa je bila to hkrati, gledano skozi prizmo učinkovitosti, najboljša tekma v tej sezoni državnega prvenstva, na tekmi zadnjega kola Lige za prvaka proti Rogaški pa je vknjižil 16 točk (največ v sezoni) in zbral še sedem skokov.

Jan Špan (27,0 min., 13,3 toč., 49,0% met iz igre, 2,4 sko., 5,7 pod., 1,7 prid. žoge, valorizacijski indeks 16,3)

V zadnjem mesecu dni je bil Jan Špan preprosto izjemen. Kapetan košarkarjev Petrol Olimpije je drugi del sezone zaključil kot najbolj učinkovit organizator igre v Ligi Nova KBM za prvaka, odlične igre pa so mu prinesle tudi mesto v najboljši peterki drugega dela državnega prvenstva po izboru Košarkarske zveze Slovenije.

Na kar petih od sedmih tekem v aprilu je Špan uspel preseči mejo desetih točk, na tekmi s Helios Suns, ko mu to ni uspelo prvič, je devetim točkam dodal osem skokov in šest podaj, v Rogaški Slatini, na tekmi zadnjega kola Lige za prvaka, pa je na parketu preživel le šest minut. Svojo najboljšo predstavo je prikazal na obračunu s Hopsi Polzelo, ko je v 29 minutah 23 točkam dodal devet podaj, štiri skoke in tri pridobljene žoge, z valorizacijskim indeksom 33 pa si je takrat tudi prislužil naziv igralca kola v Ligi za prvaka. Končnico Lige Nova KBM je Špan začel z 18 točkami, osmimi podajami ter po tremi skoki in pridobljenimi žogami na prvi četrtfinalni tekmi proti Šenčurju.

Aleksandar Lazić (26,3 min., 9,7 toč., 47% met iz igre, 6,3 sko., 2,1 pod., 1,1 prid. žoge, 0,4 blo., valorizacijski indeks 13,9)

Aleksandar Lazić je v zadnjih dveh mesecih dvakrat postal najkoristnejši košarkar meseca v dresu Petrol Olimpije, v mesecu aprilu pa nadaljuje z zelo dobrimi in vsestranskimi predstavami. Njegovo povprečje doseženih točk v aprilu sicer ni preseglo meje desetih točk, kljub temu pa mu le dvakrat na sedmih odigranih obračunih ni uspelo biti dvoštevilčen v tej statistični kategoriji.

Na dvoboju s Hopsi v ljubljanski Hali Tivoli je Lazić preprosto letel po igrišču, navdušil s številnimi atraktivnimi zabijanji, obračun pa zaključil z 11 točkami, petimi skoki, petimi podajami, tremi pridobljenimi žogami in eno blokado, kar je bilo dovolj za statistični indeks 22.

Roko Badžim (22,4 min., 10,7 toč., 48,7% met iz igre, 2,9 sko., 2,3 pod., 0,9 prid. žoge, valorizacijski indeks 11,1)

Roko Badžim, junak pete tekme finalnega niza državnega prvenstva v minuli sezoni, je, kot da bi začutil, da je čas, da to stori, v zadnjem mesecu svojo igro dvignil na višjo raven. Na sedmih tekmah je petkrat uspel preseči mejo desetih doseženih točk, svojo najboljšo predstavo meseca pa je prikazal na tekmi zadnjega kola Lige za prvaka v Rogaški Slatini, ko je 20 točkam dodal šest skokov, dve podaji in tri pridobljene žoge (valorizacijski indeks 22).

Na dvoboju devetega kola drugega dela prvenstva proti Hopsom s Polzele je Badžim še enkrat več odigral zelo dobro, tekmo pa je sklenil s 13 točkami in sedmimi skoki v 29 minutah igre.