Boban Tomić: »Sem otrok Ljubljane, zato vem, kaj pomeni igrati za Olimpijo«

Organizator igre Boban Tomić, ki se je Petrol Olimpiji pridružil v začetku februarja, bo svojo kariero nadaljeval na Slovaškem.

Boban Tomić, 31-letni Ljubljančan, otrok ljubljanskega moštva, je dres Zeleno-bele zasedbe prvič nosil v sezoni 2005/06, ko je zaigral za drugo člansko moštvo, takratno Union Olimpijo mladi. Svojo kariero bo Tomić nadaljeval pri Riekerju iz Kormana, kjer je že nastopal med letoma 2016 in 2018, sezono 2018/19 pa je pred prihodom v Ljubljano začel v Levicah.

V tekmovalni sezoni 2018/19 je Tomić zaigral na treh tekmah Lige ABA ter šestih tekmah Lige Nova KBM. Na regionalni sceni je v povprečju dosegal 4,3 točke in 1,7 podaje v 10,7 minutah, ki jih je preživel na parketu, v državnem prvenstvu pa je beležil 8,2 točki in 2,2 podaji v malo več kot 17 minutah igre. Svojo najboljšo predstavo v sezoni je Tomić prikazal 14. marca proti Helios Suns, ko je 15 točkam dodal dve podaji. Žal je Tomić predčasno zaključil zaradi poškodbe rame, na parket pa je nazadnje stopil 31. marca proti Rogaški.

»Sem otrok Ljubljane, zato vem, kaj pomeni igrati za Olimpijo in vesel sem, da sem lahko odigral drugi del sezone za Petrol Olimpijo. Žal mi je, da nisem uspel pomagati v končnici, kjer bi se lahko tekmovanje drugače zaključilo. Olimpiji želim veliko športnih uspehov v prihodnosti,« je ob odhodu iz kluba povedal Tomić.

Petrol Olimpija želi Bobanu Tomiću veliko sreče v nadaljevanju kariere, hkrati pa se mu zahvaljuje za vse, kar je na in ob parketu napravil v zeleno-belem dresu.